FABWMN – ESZTER-VIRAG MEYER

ENG: It’s been  a long time that I got enchanted by Eszter – first on Instagram and then on her blog. The delicacy she represents reminds me of Audrey Hepburn. There’s something about her that’s been keeping me captured – her effortless style, the way she writes and shares her innermost thoughts and the elegantly simple vibes she radiates through her images.

Eszter-Virag is a Hungarian-US micro influencer from Budapest, who – besides blogging – has recently started yet another creative project, INside Budapest, which aims to explore the backstage scene of the art and fashion world of the city.


If you’re looking for an inspirational person to follow on Instagram let it be Eszter (and her super-chic kitties) – you got to see the world from her point of view!

____________________________________________________________________________________

HU: Eszter mar egy ideje “elcsabitott” az Instagramon, majd a blogja is bekerult a kedvencek koze, mert nemcsak vegtelenul kifinomult outfiteket kreal,  a szavakkal is ugyanolyan virtuozan banik. Termeszetes es konnyed baja Audrey Hepburnre emlekeztet.


Budapesti bloggerkent es micro-influencerkent szabadon mozog a varos kreativ vilagaban, melyet legfrissebb, Bernhardt Danival egyutt inditott projektjeben meg is mutat, de meseljen errol es magarol bovebben Eszter. En mar csak annyit tennek hozza, hogy ha inspiralo profilt kovetnel az Instagramon, legyen az Esztere – elvarazsol, igerem!

 • Hogy kerultel bele a divat es kreativitas vilagaba?

Őszintén szólva fogalmam sincs. 2011 novemberében kezdtük el az akkor még MASNI néven futó blogot Varga Krisztinával – mára pedig mind a létszám, mind a blog neve is változott. Erre valahogyan sosem tudtam egyébként visszaemlékezni, egészen egyszerűen csak jókor voltunk jó helyen, és megtörtént.

 • Mirol szol az Inside Budapest es/vagy mit uzen?

Az INside Budapest egy szerelemprojekt, amit kedves barátommal, Bernhardt Dani
fotós-operatőrrel indítottunk nemrég. A premierig még három hét van hátra, és mindketten nagyon izgulunk.
Az INside Budapest a hazai divat- és művészvilág nem glitterrel borított, Instagramon elérhető hátterét mutatja be. Azt az oldalt, amit nem látunk, csak nagyon kevesen. Olyan tervezőkről, művészekről készítünk rövid dokumentumfilmeket, akik bátran beszélnek a szakma árnyoldalairól, az itthoni nehézségekről, őszintén osztják meg velünk a boldogulásuk részletét, a kudarcaikat a sikereik mellett.

 • Olvastam, h valtasz a blogon es tobbet szeretnel szavakkal mutatni, mint kepekkel. Szamodra mi a legszebb az irasban?

Magának a váltásnak több oka is volt – az egyik, hogy évek óta azt érzem, nem jó irányba megy a blog, én nem szeretnék már csak és kizárólag divatról írni, egyre inkább nyomásnak érzem az outfit fotózásokat, és így viszont azt láttam, semmi értelme a dolognak. Novellisztikus anyagok, karcolatok ezelőtt is voltak a blogban – egészen egyszerűen én így tudom kifejezni magam, mióta csak vissza tudok emlékezni.

 • Arrol is meseltel, hogy hogyan eled meg a tested valtozasat. Mi a legfontosabb, amit megtanultal magadrol az onelfogadas kanyargos utjan?

Erre nehéz röviden válaszolni. Mindig is voltak problémáim a testemmel, voltak étkezési
zavaraim is, és sosem fogom sajnos úgy látni magam, ahogyan mások engem. Ez egy olyan probléma, amire nem hívják fel a figyelmet elégszer.

 • Jellemezd magad 5 szoval…

Szenvedélyes, nagylelkű, bizonytalan, makacs, sértődékeny.

 • Hol erzed magad otthon?

Földrajzilag? Bárhol. Ez mindig attól függ, milyen emberek vesznek körül.

 • Szerinted miert jo nonek lenni?

Mert mi teleszülhetjük Magyarországot, ugyebár.
Viccet félretéve – én azért örülök, hogy nő vagyok, mert így küzdhetek az utánam következő generációk nőtagjainak jogaiért.

 • Ha barkit valaszthatnal, kivel toltenel el egy napot?

Szabó Magdával.

 • Ha az eletedbol filmet forgatnanak melyik szineszno jatszana a te szerepedet?

Én Audrey Tautou-nak örülnék, mert ő kívülről pont olyan francia, mint amilyennek néha én érzem magam belülről.

 • Van-e olyan no, aki nagy hatassal volt/van rad az eleted soran?

Volt, rengeteg. Az anyukám, és Szabó Magda, a szüfrazsettek, és akármennyire sablonos,
Gabrielle Chanel.

 • Hogyan kezeled a stresszt?

Dohányzom.

 • Ajanlj egy:
  …konyvet – Fejes Endre: A hazudós
  …filmet – Acélmagnóliák
  …dalt – Lorde – liability
eszter virag meyer, daniel bernhardt, fab wmn, anamiblog

Photo by Daniel Bernhardt

Eszter Virag Meyer 3

Photo by Eszter

Eszter Virag Meyer

Photo by Daniel Bernhardt

www.meyeresztervirag.com

Follow:
Share:

Share your thoughts with me